– تأثیر مصرف جوانه های خوراکی در سلامت انسان

امروزه جوانه های خوراکی در سبد تغذیه ما ارزش غذایی بالایی پیدا کرده اند چرا که هر کدام از آنها خواص مفیدی در زمینه حفظ سلامت انسان دارا هستند. از جمله این خواص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

جوانه گندم: موجب ایجاد خوش رویی و خوش اخلاقی در انسان میشود.

جوانه ماش: تا حد زیادی سموم موجود در بدن را دفع میکند.

جوانه شبدر: در تسکین و آرام کردن جسم و روان زنان در زمان یائسگی تأثیر بسزایی دارد.

جوانه یونجه: آهن بدن را تا حد زیادی تأمین میکند.

جوانه عدس: انرژی بخش است و موجب انجام فعالیت های روزانه را با شادابی و انرژی مضاعفی میشود.

جوانه ماش: از بین برنده سلول های سرطانی

جوانه نخود: معدن و منبع پروتئین است.

جوانه سویا: از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت میکند و دارای ویتامین c است.

-روش تهیه جوانه به روش سنتی

برای تهیه جوانه به روش سنتی که هنوز در بیشتر خانه ها رواج دارد میتوان به این صورت عمل کرد:

دانه های مورد نظر را از طی یک روز ( بسته به نوع دانه ممکن است این زمان تغییر کن) در جایی تقریبا گرم بخیسانید و پس از آبکشی آن را در سینی متناسب با حجم دانه ها بریزید و پارچه مرطوبی روی آن قرار دهید.

در طی روز (معمولا ۲ تا ۳ بار در روز بسته به نوع فصل و نوع دانه) به صورت آب پاش بر روی آن آب بپاشید. در تمام این مدت ظرف باید در جایی نسبتا تاریک و گرم نگهداری شود. بسته به نوع دانه، عمل جوانه زدن طی ۳ تا ۵ روز (گاهی بیشتر) رخ میدهد. در این زمان جوانه ها را از محیط تاریک خارج کرده و پشت پنجره رو به آفتاب قرار دهید. جوانه ها را همچنان مرطوب نگه دارید تا به خوبی رشد کنند. پس ۲ تا ۳ روز جوانه آماده مصرف است.

-تجهیزات مرتبط با دستگاه تولید جوانه

۱-کانتینر تمام استیل

۲-پانل ساندویچی با استیل روکشدار زنگ نزن و عایق تزریقی

۳-سیستم نور و روشنایی

۴-پکیج سرمایش و گرمایش

۵-سنسورهای حرارتی

۶-سیستم آبیاری تحت فشار

۷-سینی های مخصوص

۸-سیستم کنترل و مدیریت دستگاه

۹-منبع تغذیه

۱۰-کابل اتصال به زمین

– مشخصات فنی دستگاه تولید جوانه و محیط کشت شرکت زامنس

2-ضخامت ساندویچ پنل : ۷ سانتی متر

۴-ظرفیت : برداشت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم جوانه

۶-سیستم نور : LED 12 ولت ، بدون خطر برق گرفتگی

۸-شیلنگ فشار قوی ۲۵۰ bar

۱۰-مخزن ۲۰۰ لیتری سه لایه، مصرف آب روزانه ۵۰ لیتر

۱۲-فوگر با قدرت ۱۰۰ bar

۱۴-سیستم کنترل هوشمند با قابلیت اتصال به کامپیوتر و صفحه نمایش ۵ اینچی به همراه نرم افزار مدیریت دستگاه

1- ابعاد کانتینر : ۱/۵ در ۱/۵ متر با ارتفاع ۲ متر               

۳-جنس بدنه : تمام استیل روکش دار زنگ نزن

۵-تعداد طبقات : ۱۵ طبقه

۷-سینی مخصوص با ابعاد ۶۰ در ۳۰ سانتی متر

۹-سیستم گرمایش و سرمایش VDM آلمانی

۱۱-نازل ها : استیل تایوانی، پلی کربنات HYPRO ایتالیا با پایه نازل برنجی

۱۳-برق سه فاز یا تک فاز با مصرف برق روزانه ۲ کیلو وات

۱۵-مجهز به شاسی چرخدار جهت جابجایی راحت کاتینر

-جنبه های اقتصادی کار با دستگاه

بسته بندی و فروش جوانه تازه در فروشگاه های مواد غذایی، هتل ها، رستوران ها، فست فود، باشگاه های بدنسازی، مدارس و …

تولید پودر و آرد جوانه در تولیدی های سوهان و سمنو، کارخانجات صنایع غذایی و کارگاه های تولید نان جهت غنی سازی کیک، بیسکوییت و …

تولید روغن جوانه در طب سنتی و عطاری ها، صنایع آرایشی بهداشتی و …

همچنین میتوان از دستگاه تولید جوانه جهت تولید علوفه دام استفاده کرد و با تولید روزانه علوفه تازه، نیاز دامداری های منطقه را در تمام فصول سال تأمین نمود. تولید علوفه به این روش از لحاظ اقتصادی و اجرایی توجیه پذیری بسیار قابل قبولی دارد.

همچنین در دستگاه تولید جوانه و محیط کشت با تولید انواع سبزیجات، گل و گیاه و نشاء میتوان به کاهش چشمگیر دوره کشت، کاهش تلفات بذر، تولید در تمامی شرایط آب و هوایی و ایجاد شرایط محیطی متناسب با محصول دست یابیم.