چرا میوه خشک شده بهتر است؟!
چرا میوه خشک؟!
آیا همه ما به اندازه کافی میوه جات و سبزیجات مصرف میکنیم؟
توصیه به خوردن میوه و سبزیجات از تکراری ترین توصیه های پزشکی به شمار میرود اما آیا با توجه به اهمیت خوردن انواع میوه و سبزیجات، بدن ما به اندازه کافی از این محصولات بهره مند میشود یا نه ؟
آیا ویتامین های لازم در طول روز به بدن ما میرسد یا نه؟
توجیه های مختلفی برای عدم استفاده از میوه و سبزیجات در طول روز وجود دارد.
همچنین با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت برخی مناطق قابلیت کشت همه نوع میوه و سبزی را ندارند و با این حال مردم آن منطقه به انواع میوه ها و سبزیجات دسترسی ندارند. هزینه بالای حمل و نقل و همجنین محدود بودن زمان نگهداری آنها دلیل دیگری برای عدم استفاده از میوه تازه است.
راهکار این مشکل
این روزها محصولی تحت عنوان چیپس میوه (میوه خشک) حلال این مشکلات است.
نکته قابل ذکر این است که چیپس میوه جایگزین بسیار مناسبی برای تنقلات غیر ضروری و ناسالم امروزی است. از طرفی در محیط های خارج از خانه و به خصوص هنگام ورزش در محیط بیرون میتوان به راحتی از آن استفاده کرد.
بنابراین بهتر است کودکان خود را به جای خوردن پفک، چیپس های سیب زمینی صنعتی و … به خوردن چیپس میوه ترغیب کنیم.
به طورکلی میوه خشک یک میان وعده بسیار مناسبی است که میتوان زمان بیشتری بدون نیاز به سرخانه مثلا در سفرهای طولانی تر از آن نگهداری کرد.
میوه خشک نوعی دارو برای بدن
سازگاری میوه خشک با سیستم گوارشی از مزایای آن محسوب میشود.میتوان از کشمش (انگور خشک)، انجیر خشک، موز خشک، نارگیل خشک، آلو و… به جای برخی از داروها استفاده کرد. این تنقلات سالم سرشار از کربوهیدرات، انواع ویتامین ها، تقویت کننده ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر بسیار است. البته قابل ذکر است که میوه خشک یک ضعف و ایرادی که دارد قند و کالری بالای آن است پس باید در مصرف آن زیاده روی نکنید.
نمونه:
کشمش: کشمش در واقع همان انگور خشک شده است. مصرف کشمش، فشارخون را کاهش میدهد، قند خون را کنترل میکند و از همه مهمتر احساس سیری را به وجود می آورد که این امر در رژیم غذایی تأثیر بسیاری دارد. خوردن کشمش خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش میدهد.
صادرات میوه خشک
برخی از کشورها به دلیل شرایط اقلیمی خاص قادر به تولید انواع میوه ها در کشور خود نیستند. بنابراین صادرات میوه خشک به این کشورها میتواند در اقتصاد کشور تأثیر به سزایی داشته باشد.
بعد از ترکیه، ایران دومین کشور صادرکننده میوه خشک در جهان است.
بهتراست به کمک کشاورزی مکانیزه ظرفیت تولید میوه را در کنار کیفیت بهتر بالا برد تا در صادرات میوه خشک تحت عنوان بخش خصوصی به دولت کمک کنید.
همچنین صادرات در این زمینه موجب ایجاد اشتغال و مهمتر اینکه از به هدر رفتن ضایعات کشاورزی که در حدود ۳۰ درصد بوده است جلوگیری میکند.
دیدگاهتان را بنویسید